Τελευταία Νεα

Ο ΚΟΑ ενημέρωσε τους φορείς για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2022 – Οι βραβεύσεις για το 2021

Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2021 παρουσίασε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ. Έγινε παράλληλα η ενημέρωση για την 8η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 ως τις 30 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στην ομιλία του εστίασε στην επιτυχία και την αξία του προγράμματος #BeActive, μίλησε για τη μαγεία του αθλητισμού και τι προσφέρει στον άνθρωπο, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι «το 2022 έχει ανακηρυχθεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας». Επανέλαβε, τέλος, τη θέση του ότι επιβάλλεται να γίνει Υφυπουργείο Αθλητισμού μετά τις Προεδρικές Εκλογές 2023.

Από την πλευρά της η Διά Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ επισήμανε: «Η 8η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού εστιάζει τους στόχους της για κοινωνική πρόοδο στη βελτίωση του ανθρώπινου παράγοντα μέσω των νέων ανθρώπων». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου και Έλενα Παπακώστα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2021 και στο πλαίσιο αυτής απονεμήθηκαν τα τιμητικά έπαθλα στους φορείς που συμμετείχαν ως διοργανωτές δράσεων το 2021, στους χορηγούς και υποστηρικτές επικοινωνίας της εκστρατείας. Επίσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διοργανωτές των δράσεων που συμμετείχαν στον εθνικό διαγωνισμό #BeActive Awards 2021. Ακολούθησε στο δεύτερο μέρος η καθιερωμένη ενημέρωση προς τους φορείς για την 8η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Η  Λειτουργός Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου αναφέρθηκε στα οργανωτικά στοιχεία της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, ενώ παρουσιάστηκαν οι παράμετροι που αφορούν στην προβολή της εκστρατείας από τον συνεργάτη της ΕΕΑ Μάριο Χριστοδούλου. Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην 8η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού ως διοργανωτές δράσεων θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beactive.cy (τηλ. 22897204) μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

 


Εκτύπωση   Email

Μοιραστείτε το